Alarmsysteem kopen

Volgens zowel de Londense Metropolitan Police als een Which? enquête onder ex-inbrekers, heb je minder kans om het slachtoffer te worden van een inbraak als je een goed uitgerust en goed onderhouden inbraakalarmsysteem hebt. Dat betekent dat het inbouwen ervan een waardevolle investering is.

De beste Alarmsystemen voor uw huis hangt af van uw persoonlijke voorkeuren, uw budget, waar u woont, hoe uw huis eruit ziet en welk niveau van bescherming en respons u zoekt.

Om u te helpen de juiste keuze te maken, bekijk de bovenstaande video voor een overzicht van wat u moet overwegen bij de aankoop van een nieuw inbraakalarm.

Soorten inbraakalarmsystemen
Ten eerste moet u beslissen wat u wilt dat er gebeurt als uw alarm afgaat:

Klokken maken alleen geluid, maar neem geen contact op met iemand (zoals de politie of u).
Bij een inbraakalarm belt u automatisch uw telefoonnummer, of dat van de genomineerde vrienden en familie, wanneer het alarm afgaat.
Slimme huisbeveiligingssystemen nemen contact op met u of uw familie wanneer het alarm afgaat via een smartphone of tablet app.
Een bewakingscontract betekent dat u een bedrijf maandelijks of jaarlijks betaalt om actie te ondernemen of de politie te bellen als het alarm afgaat.
Scroll naar beneden voor meer informatie over elk van deze opties. De kosten verschillen per type alarm; bezoek onze pagina over de kosten van inbraakalarmen om meer te weten te komen over de prijsstelling en de beste deal te krijgen, inclusief insidertips van installateurs en ons onderzoek naar eigenaars van een inbraakalarm.

Voor beoordelingen van grote merken van inbraakalarmen, zoals ADT, Honeywell en Yale, gebaseerd op de ervaringen van 2.083 eigenaren van alarmen*, kunt u onze gids voor de beste merken van inbraakalarmen bezoeken.

Draadloze inbraakalarmen
De tweede beslissing die u moet nemen is of u kiest voor een draadloos of een traditioneel bekabeld alarmsysteem. Draadloze alarmen maken gebruik van batterijgevoede sensoren die met een bedieningspaneel communiceren met behulp van radiosignalen.

Deze alarmen zien er meestal mooier uit en zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren – u kunt het vaak zelf doen. U kunt eenvoudig extra sensoren toevoegen, en het verwijderen van het systeem bij een verhuizing is een stuk minder lastig dan bij een bekabelde versie.

Draadloze systemen zijn echter meestal duurder en u hebt batterijen nodig voor alle componenten, zoals het bedieningspaneel en alle sensoren.

Draadloze alarmen zien er mooier uit, maar zijn duurder.

Bekabelde systemen daarentegen hebben draden nodig die naar elk van de sensoren lopen om te werken – meer dan de helft van de ondervraagde mensen heeft een bekabeld alarm (52%). Deze systemen zijn misschien goedkoper in aanschaf, maar ze zijn duurder om te laten installeren: de draden moeten worden weggestopt, dus de arbeidskosten zijn hoger.

Lees meer over het installatieproces en de kosten, door onze gids te bezoeken voor het kiezen van een inbraakalarminstallateur.

Inbraakalarm alleen met bellen
Als er een klokkenalarm (ook wel geluidsalarm genoemd) afgaat, maakt het een hard geluid, dat hopelijk iemand in de buurt waarschuwt voor de situatie en/of een indringer afschrikt. 57% van de mensen die we gesproken hebben is eigenaar van een van deze alarmen.

Echter, in tegenstelling tot een bewaakt, kiezer of slimmerik, zal het niet automatisch contact opnemen met een met name genoemde persoon of de politie, dus er is geen garantie dat er actie wordt ondernomen als je buiten bent.

Klokken-alleen-alarmen zullen u niet waarschuwen als ze afgaan.

Het is de moeite waard om na te denken over het soort gebied waar u woont voordat u besluit om een klokken-alleen-alarm te krijgen. Is er een actieve buurtwacht die je het vertrouwen geeft dat iemand de politie zal bellen in een noodgeval? Zo niet, heb je dan vrienden en familieleden die in de buurt wonen op wie je kunt rekenen om actie te ondernemen?

U kunt een van deze alarmen zelf installeren, of u kunt een eenmalige vergoeding betalen om het alarm door een professional te laten installeren.

Profs

U hoeft niet te betalen voor een bewakingscontract (lees hieronder meer hierover).
Het hebben van een alarm, ongeacht het type, kan helpen om een inbreker af te schrikken.
U kunt het zelf installeren.
Nadelen

U wordt niet gewaarschuwd als uw alarm afgaat, tenzij iemand in de buurt het hoort en weet hoe hij contact met u moet opnemen.
Zonder dat iemand een inbraak kan stoppen, zal het alarm op zichzelf inbrekers niet afschrikken.
We hebben met voormalige inbrekers gesproken om uit te zoeken welke veiligheidsmaatregelen meer kans maken om een inbraak te voorkomen. Lees of het inbraakalarm en de CCTV werken om uit te vinden wat ze te zeggen hadden.

Dialler inbraakalarm
Als u zich niet prettig voelt bij het idee om op een buurman te vertrouwen om u te laten weten of uw alarm afgaat, kunt u overwegen om een kiezer alarm te laten slaan, ook wel een automatische kiezer genoemd.

Met deze alarmen neemt de kiezer contact op met u, of met aangewezen vrienden en familie, wanneer uw alarm afgaat. Dit betekent dat u of zij dan contact kunnen opnemen met de politie of een buurman kunnen vragen om de kwestie te onderzoeken.

Als het alarm afgaat, neemt een kiezer contact op met u of met aangewezen vrienden en familie.

Bij de meeste kiesalarmen kunt u een lijst met drie tot tien telefoonnummers programmeren, die in de door u ingestelde prioriteitsvolgorde worden gebeld. De eerste persoon die met succes contact opneemt, kan de rest van de nummers tegenhouden.